De Westerscheldetunnel verbindt Terneuzen met Zuid-Beveland
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

'Westerscheldetunnel kan eerder tolvrij'

De autotunnel tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland, de Westerscheldetunnel, kan zo'n vijf jaar eerder tolvrij zijn, stelt Omroep Zeeland.

De accountant van Omroep Zeeland heeft onderzoek naar het onderwerp gedaan. Hij is in de financiën van de NV Westerscheldetunnel gedoken en heeft een aantal toekomstscenario's geschetst.

239 miljoen

De provincie Zeeland wil 239 miljoen euro terugverdienen. Als één van de scenario's van de omroep uitkomt en het de komende jaren drukker wordt in de tunnel, komt er genoeg geld binnen om eerder te stoppen met het heffen van tol.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) denkt dat het met de verkeerstoename wel goed komt door het verbreden van de aanvoerwegen naar de tunnel.

2032, 2027 of per direct

Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat de Westerscheldetunnel in 2032 tolvrij zou zijn, maar dat zou blijkens het onderzoek dus 2027 kunnen worden.

Eind januari bepleitte de gemeente Terneuzen dat de tunnel per direct tolvrij zou worden. Een inwoner van Zeeuws-Vlaanderen was eind vorig jaar al een petitie begonnen om zo snel mogelijk van de tolheffing af te komen.

Advertentie via Ster.nl