Diego Schwartzman kreeg in Istanbul de titel in de schoot geworpen
NOS Sport

Onsportieve Dimitrov 'schenkt' Schwartzman eerste titel

De Argentijn Diego Schwartzman heeft zijn eerste ATP-finale direct tot een goed einde gebracht. De nummer 87 van de wereld pakte in Istanbul verrassend de titel door de teleurgestelde Grigor Dimitrov te verslaan: 6-7 (5), 7-6 (4), 6-0.

De Bulgaar raakte na het verlies van de tweede set, waarin hij op 5-3 voor de titel serveerde, van de kook. Hij sloeg enkele rackets kapot en liep tierend over het Turkse gravel.

Even later bij een 0-5 en 40-40 stand ging hij weer over de schreef en dat werd na eerdere sancties bestraft met gameverlies, waardoor Schwartzman zonder verdere inspanning de winst in de schoot kreeg geworpen.

Topweek

De 23-jarige Schwartzman beleefde een topweek en zonder geluk vaart niemand wel. Hij was onder meer toernooifavoriet Bernard Tomic de baas en overleefde in de kwartfinales tegen de Bosniër Damir Dzumhur een matchpoint.

Na afloop verontschuldigde verliezer Dimitrov zich voor zijn gedrag. "Ik heb iedereen in de steek gelaten: mijn familie, team en fans", erkende hij. "Om het positief te houden: bij tennis krijg je elke week een nieuwe kans. Maar verder is dit helemaal mijn eigen schuld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl