Heracles-invaller Paul Gladon viert zijn 1-1 met Peter van Ooijen.
NOS Voetbal

Heracles verzekerd van play-offs na late gelijkmaker

Heracles Almelo is zeker van een plek in de play-offs. In eigen huis werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag en dat puntje bleek genoeg.

Na een buitengewoon saai eerste halfuur nam Heracles als eerste de handschoen op. Een reeks kansen volgde, waarvan die van Peter van Ooijen veruit de grootste was. Hij nam de bal mooi aan met rechts, maar maaide met links over de bal heen. Ook Wout Weghorst had best mogen scoren.

In de tweede helft liet ook ADO zo af en toe wat zien en opende het zelfs de score: na een mooie aanval schoot Edouard Duplan knap binnen. De Fransman krulde de bal net onder de kruising.

Heerlijk

Met een zege in het vizier en met de stand op andere velden in het achterhoofd mocht ADO heel even hopen op een papieren kans op de play-offs. Daar zaten nogal wat mitsen en maren aan, maar het kon.

Heracles ging echter naarstig op zoek naar de verdiende gelijkmaker en die viel - kort voor tijd - op prachtige wijze. De net ingevallen Paul Gladon nam de bal aan, draaide om zijn as en volleyde heerlijk binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl