Foppe de Haan neemt afscheid van het publiek in Heerenveen

Groningen verpest Foppe's laatste thuisfeestje

Foppe de Haan heeft zijn laatste duel in het Abe Lenstra Stadion niet met een zege kunnen afsluiten. De 72-jarige coach zag zijn geliefde sc Heerenveen met 2-1 verliezen van FC Groningen.

De Friezen trachtten hun Foppe een mooi afscheidscadeau te geven. In het begin leken ze daar ook in te slagen. Mitchell te Vrede kreeg verschillende kansen op de 1-0, maar stuitte steeds op Sergio Padt. Sam Larsson bracht de thuisploeg na een fraaie solo toch nog op voorsprong, maar daarna zakte Heerenveen door het ijs.

Groningen kwam al snel langszij. Oussama Idrissi kapte zich fraai vrij en klopte Erwin Mulder met een schot in de verre hoek. De gasten namen daarna het initiatief over, maar werden voor rust niet echt gevaarlijk meer.

Albert Rusnak heeft gescoord tegen Erwin Mulder

Direct na rust schoot Groningen wel met scherp. Albert Rusnák kreeg de bal net buiten de zestien voor zijn voeten en met een droge schuiver liet hij Mulder voor de tweede keer kansloos: 2-1.

Heerenveen kwam die klap niet meer te boven. Het was aan een mislukte pegel van Idrissi (hoog over) te danken dat De Haan niet met een groter nederlaag afscheid nam.