Roda JC zeker van lijfsbehoud na zege op NEC

Rydell Poepon springt een gat in de lucht na zijn treffer tegen NEC
    Ontzetting bij Ard van Peppen en doelman Benjamin van Leer na de ongelukkige 1-0 van NEC
    Christian Santos ziet zijn inzet vanaf de strafschopstip in de handen belanden van Roda JC-doelman Benjamin van Leer
    Ard van Peppen en Benjamin van Leer vallen elkaar in de armen nadat Tom Van Hyfte de gelijkmaker heeft aangetekend

Roda JC speelt ook volgend seizoen in de eredivisie. De ploeg uit Kerkrade won bij NEC met 2-1 en is daardoor veilig. Maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit.

Ard van Peppen hielp zijn Roda niet bepaald in de wedstrijd. Hij schoot een voorzet van Anthony Limbombe hard tegen Navarone Foor aan, die de bal pardoes in het doel zag rollen: 1-0. Christian Santos had NEC daarna op 2-0 moeten brengen, maar zijn strafschop werd gepakt door Van Leer.

Via aanvoerder Tom Van Hyfte kwam Roda vlak voor rust op 1-1. Met een volley schoot hij vanaf een meter of dertig schitterend raak. Die goal gaf Roda vertrouwen en vlak na rust kopte Rydell Poepon uit een corner de 1-2 tegen de touwen.

NEC probeerde daar nog wel van terug te komen,maar verder dan een kans voor Mihai Roman kwam de ploeg niet.