AFP
NOS Nieuws

Somalië waarschuwt voor broedplaats nieuwe IS-terroristen

De bevelhebber van het Somalische leger roept de internationale gemeenschap op om zijn land meer te steunen in de strijd tegen moslimextremisme. Het leger valt in de regio Puntland stellingen van IS-strijders aan.

Een aantal dorpen die in handen waren van de moslimterroristen zijn bevrijd. Vrouwen uit de dorpen vertellen over de onderdrukking door IS.

Puntland: broedplaats voor moslimterrorisme

Islamitische Staat is bezig met een opmars in Somalië. De concurrerende terreurgroep al-Shabaab is verzwakt, onder meer door Amerikaanse drone-aanvallen.

In 2011 werd het aan al-Qaida gelieerde al-Shabaab door militairen van de Afrikaanse Unie verdreven uit de hoofdstad Mogadishu. De afgelopen maanden hebben veel strijders van al-Shabaab zich aangesloten bij IS.

De bevelhebber van het Somalische regeringsleger waarschuwt dat Puntland kan uitgroeien tot een broedplaats voor terroristen als Somalië geen steun krijgt in de anti-terreurstrijd. Als de internationale gemeenschap niet helpt, dan kan het moslimextremisme zich vanuit Somalië verspreiden over de rest van de Hoorn van Afrika en de wereld, zegt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl