Frank de Boer heeft de scooter ingeruild voor krukken
NOS Voetbal

De Boer is niet bang voor monsterscore PSV

Door Ajax-trainer Frank de Boer wordt de wedstrijd tegen FC Twente benaderd als alle andere. Dus is er ook geen sprake van een andere spanning in de spelersgroep nu de ontknoping van het seizoen nadert.

"Nee, ik heb niks gemerkt. We hebben dezelfde spanning als voor elke wedstrijd. De voorbereiding is ook niet anders dan anders. Vandaag tactisch getraind, daarvoor een analyse. Dat blijft hetzelfde. En dat moet ook zo zijn. Waarom zou je afwijken? Het is goed gegaan. Ik wil ook niet aan andere wedstrijden denken. Alleen aan het duel met FC Twente."

Doelsaldo

Ajax en PSV hebben na 32 wedstrijden 78 punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers (+56) is beter dan dat van de Eindhovenaren (+50). Hoewel PSV tegen hekkensluiter SC Cambuur speelt, is De Boer niet bang dat de concurrent een monsterscore gaat neerzetten.

"Wij moeten ten eerste zorgen dat we winnen. Ik denk niet dat Cambuur graag naar de slachtbank wordt gebracht. En Cambuur heeft dit seizoen niet heel vaak met grote cijfers verloren, volgens mij."

Stand eredivisie

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Ajax327876-20
2. PSV327879-29

De Boer vindt het dan ook niet belangrijk om op de hoogte te worden gehouden van de tussenstand bij PSV-Cambuur. "Ik laat me niet informeren. En de spelers hoeven dat zeker niet", benadrukt hij.

"Als wij met 5-0 van Twente kunnen winnen, dan moeten we dat doen. Als het maar 1-0 is, moet je tevreden zijn als de wedstrijd daar om vraagt. Ik kijk wat de situatie is op het veld. Soms heb je het gevoel dat je voor de 2, 3 of 4-0 moet gaan. Maar soms moet je ook tevreden zijn met 1-0, helemaal als je die stand met hangen en wurgen hebt bereikt."

De Boer gelooft niet in monsterscore PSV

Geen Dijks, El Ghazi onzeker

Ajax moet het tegen Twente doen zonder de geschorste Mitchell Dijks. Wie de vervanger wordt van de linksback, weet De Boer nog niet. "Er is van alles mogelijk. Dus ik moet nog even kijken. Kenny Tete, Jairo Riedewald en Nick Viergever zijn de opties om hem te vervangen. Al ging het in de uitwedstrijd tegen Twente niet zo goed met Viergever als linksback, klopt."

Of Anwar El Ghazi kan meespelen is nog onzeker. De vleugelaanvaller heeft een liesblessure. "Het gaat al beter, maar het is afwachten", zegt De Boer daarover. Op de vraag of Riechedly Bazoer weer terugkeert in de basisformatie, reageert De Boer afwijkend. "Ik kijk naar de training. Het kan zijn dat we met Bazoer spelen, maar het kan ook zonder hem. Thulani Serero heeft het vorige week prima gedaan."

Uiteindelijk wil De Boer vooral genieten de laatste twee competitiewedstrijden. "In 2007 heb ik het slot van de eredivisie gevolgd via het schakelprogramma bij NOS Langs de Lijn. Dat was heel mooi. Toen werd PSV kampioen, nu trekt Ajax aan het langste eind."

Klaassen: uitslag PSV hebben wij niet in de hand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl