ANP
NOS Nieuws

Arrestaties bij rellen in Parijs

In Parijs zijn vannacht 27 mensen opgepakt. De politie zegt dat het jongeren zijn die betrokken waren bij rellen en brandstichtingen in het centrum van de stad, onder meer op de Place de la République. Het geweld was het sluitstuk van een dag van demonstraties tegen de plannen van de regering om de arbeidstijden en het ontslagrecht te versoepelen.

Niet alleen in Parijs werd gedemonstreerd, ook in andere Franse steden waren veel mensen op de been. Volgens de autoriteiten waren het er ruim 100.000, de vakbonden houden het op 500.000 betogers. Ook in Marseille, Bordeaux en Rennes zijn mensen opgepakt.

Bij botsingen tussen de actievoerders en de politie gisteren raakten zeker 24 agenten gewond. Een van hen is zwaargewond. De politie gebruikte traangas in Parijs om betogers uiteen te jagen.

Gewonden en arrestaties bij rellen Frankrijk

Actievoerders bivakkeren al weken op de Place de la République. Zij verzetten zich tegen wat ze noemen het neo-liberale systeem. Het Franse parlement vergadert waarschijnlijk volgende week over de nieuwe arbeidswet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl