Reddingswerkers doorzoeken de puinhopen van een gebombardeerd ziekenhuis in Aleppo
NOS Nieuws

Zeker 27 doden bij bombardement op ziekenhuis in Aleppo

Bij luchtbombardementen op de Syrische stad Aleppo is volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten een ziekenhuis geraakt. Daarbij zouden zeker 27 mensen zijn omgekomen, onder wie drie kinderen en de laatste kinderarts van de belegerde stad.

Artsen zonder Grenzen ondersteunt het ziekenhuis, dat in een gebied in Aleppo staat dat de rebellen in handen hebben. AzG laat weten dat het gisteravond laat is vernietigd door de luchtaanval. Of er ook buitenlandse medewerkers van de hulporganisatie waren is nog onduidelijk.

Volgens Artsen zonder Grenzen waren alle strijdende partijen ervan op de hoogte dat op de geraakte locatie een ziekenhuis stond.

Humanitaire crisis

In de noordelijke stad Aleppo zijn de gevechten tussen het Syrische leger en de opstandelingen, die een paar wijken in handen hebben, weer opgelaaid. Volgens het Rode Kruis stevent de stad daardoor steeds meer af op een humanitaire crisis.

Het Syrische Observatorium, dat in Groot Brittannië zit en zich baseert op een netwerk van contacten in het land, zegt dat er bij de gevechten in Aleppo de afgelopen dag al zeker 140 burgers zijn omgekomen. Bij luchtaanvallen van het Syrische leger werden al minstens 91 mensen gedood, 49 kwamen om door aanvallen van de opstandelingen.

Ook de VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, waarschuwt dat het geweld in het land weer in alle hevigheid dreigt los te barsten. In een video-verbinding met de VN-veiligheidsraad riep hij de VS en Rusland op het gedeeltelijke staakt-het-vuren en de vredesgesprekken te redden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl