Arie Haan tijdens Ajax - PEC Zwolle, de wedstrijd die in het teken stond van Johan Cruijff ANP

Arie Haan stopt per direct als trainer. De 67-jarige coach kampt met gezondheidsproblemen en kan zich bovendien niet meer motiveren. "Sinds vorig jaar ontbreekt de drive. Ik heb geen zin meer om er telkens bovenop te zitten en fouten te constateren."

Haan, die in het team van Johan Cruijff begin jaren '70 grote successen vierde met Ajax, ging na zijn carrière als speler het trainersvak in. Hij coachte onder meer Feyenoord en werd twee keer landskampioen met Anderlecht in België. 

Arie Haan: de drive ontbreekt

De laatste zeven jaar coachte Haan diverse clubs in China. "Ver weg van vrienden en familie. Dat maakt de beslissing om te stoppen makkelijker", aldus Haan in het programma Langs de Lijn en Omstreken. 

Haan kampt met hartritmestoornissen en kreeg van de dokter het advies om te stoppen. Het recente overlijden van Johan Cruijff zette de oud-international bovendien aan het denken: "Als mensen van dezelfde leeftijd wegvallen, besef je dat de dood elk moment kan toeslaan. Dit was weer zo'n moment van, hé, kijk nou uit!" 

STER reclame