NOS Nieuws

Uniek interview met prinsesjes: alles is leuk in Zwolle

Eerste interview met drie prinsesjes ooit

Wat ze het leukste vonden aan Koningsdag in Zwolle? De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden in hun eerste interview ooit hun antwoorden snel klaar.

"Alles", zei Ariane tegen NOS-presentator Dionne Stax. Haar zus Alexia vond de parade "eigenlijk wel het leukst". Amalia hield zich als oudste wat meer op de vlakte: "Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien." Ze was wel erg blij dat de zon een beetje scheen.

Prinses Alexia reageerde ook voor het eerst op het ski-ongeluk van eind februari in Lech. Ze brak haar been en moest een paar dagen in het ziekenhuis in Oostenrijk blijven. "Het was wel een enorme klap, maar ik ben er weer helemaal bovenop."

'Hartverwarmend'

Koning Willem-Alexander genoot met volle teugen van het feestprogramma in de Hanzestad. "Warm, hartverwarmend, prachtig hier in Zwolle", zei hij.

"We zijn nog steeds stil van de parade die ze ons voorgeschoteld hebben. Modern, eigentijds en toch de geschiedenis goed weergegeven. Ik denk dat we hier een prachtige Koningsdag meemaken."

Koningin Máxima: "Met heel veel humor de hele tijd, dat vond ik ook zo geweldig."

De koning had zich niet in het bijzonder voorbereid op de gure weersverwachting. "Je gaat gewoon vol goede moed de dag in en als het weer wat tegenvalt, dan valt het tegen. Je kunt er niets aan doen."

Veiligheid

Uit de jaarlijkse Koningsdag-enquête bleek gisteren dat ruim een kwart van de respondenten zich meer zorgen maakt over de veiligheid bij grote evenementen, zoals Koningsdag, dan vorig jaar. "Ik kan me dat heel goed voorstellen", zei de koning.

Maar, voegde hij eraan toe, "ik ben ervan overtuigd dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid het beste gedaan hebben om te zorgen dat iedereen hier veilig met ons Koningsdag kan vieren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl