Zus: Prince heeft geen testament achtergelaten

Een fan rouwt om de dood van Prince in Los Angeles Reuters

De onlangs overleden megaster Prince heeft, voor zover bekend, geen testament achtergelaten. Dat blijkt uit documenten die zijn zus bij de rechtbank in Minneapolis, de woonplaats van Prince, heeft ingediend. 

De zus, Tyka Nelson, heeft de rechtbank gevraagd een zaakwaarnemer aan te wijzen om de zakelijke belangen van haar wereldberoemde broer te behartigen. Prince (57) werd afgelopen donderdag levenloos gevonden in zijn studio- en wooncomplex. De resultaten van de autopsie moeten uitwijzen waaraan de popmuzikant is gestorven. 

Vermogen

De omvang van Prince's vermogen is onbekend, maar hij heeft met zijn optredens en albums in de afgelopen decennia zeker honderden miljoenen dollar verdiend. De waarde van zijn onroerend goed in en rond Minneapolis wordt geschat op 27 miljoen dollar. 

De onverwachte dood van Prince veroorzaakte een wereldwijde schok onder zijn fans. In de dagen erna hebben Prince-liefhebbers 2,3 miljoen nummers van hun idool gekocht. 

Familieleden

Prince was ongehuwd en heeft voor zover bekend geen kinderen. Naast Tyka Nelson, zijn enige volle zus, had de megaster vijf halfbroers en -zusters. Zij komen mogelijk in aanmerking voor de nalatenschap. 

Ook is het mogelijk dat Prince een geheim testament heeft laten opstellen. Dat mag pas worden geopend als de officiële doodverklaring is getekend. Maar daarvoor moet eerst de autopsie uitsluitsel geven.