Rinus Michels

Nominaties Rinus Michels Award bekend

Frank de Boer en Phillip Cocu maken kans op de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer in de eredivisie. Ook Erik ten Hag, John Stegeman en Ron Jans zijn in de race voor de titel.

De trainers van respectievelijk Ajax, PSV, FC Utrecht, Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn afhankelijk van het oordeel van hun collega's. Die kiezen de winnaar op 6 mei bij het trainerscongres. In de categorie beste amateurtrainer lijkt Wilfred van Leeuwen de favoriet. Hij wist met zijn VVSB de halve finales van het bekertoernooi te bereiken.

De prijs, vernoemd naar de beroemde voetballer en voetbaltrainer Rinus Michels, werd in 2003 in het leven geroepen om de beste trainers van de Nederlandse voetbalvelden te eren. Vorig jaar kwam de prijs toe aan Phillip Cocu, die PSV naar het kampioenschap coachte.

Sinds 2003 worden ieder jaar in de categorieën Coach van het jaar Nederlands professioneel voetbal, Coach van het jaar Nederlands amateurvoetbal, Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands profvoetbal en Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal prijzen uitgereikt.