Johan Cruijff
NOS Voetbal

150 goals op de geboortedag van Johan Cruijff

Het is vandaag de geboortedag van Johan Cruijff. Op 25 april 1947 werd in het Amsterdamse Burgerziekenhuis Hendrik Johannes Cruijff geboren. Voetballen leerde hij op straat in Betondorp, in de schaduw van De Meer, waarna hij vanaf zijn zesde mocht meetrainen bij Ajax. De rest is geschiedenis.

Op 24 maart van dit jaar stond de hele voetbalwereld stil. Vanuit Barcelona kwam het nieuws dat Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd was overleden. Het leidde tot memorabele hommages, onder meer in Camp Nou en de Amsterdam Arena.

De geboortedag van Johan Cruijff is een goede reden om nog eens te kijken naar 150 fraaie doelpunten van de beste Nederlandse voetballer aller tijden.

Goal, goal, goal: 150 x Johan Cruijff

Bij de geboortedag van Cruijff wordt vandaag ook op verschillende plekken stilgestaan. In Amsterdam wordt vanmiddag om 14.14 uur een Johan Cruijff-tram onthuld. De tram zal beginnen op lijn 14, maar dat is logisch. 's Avonds is er een speciale Johan Cruijff-run van 14 kilometer, die langs plekken uit het leven van Cruijff in Amsterdam zal voeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl