Michael Heemels
In samenwerking met
L1 Nieuws
NOS Nieuws

Heemels ging van PVV-geld naar Madonna

Oud-PVV'er Michael Heemels gebruikte geld van de partij voor een luxe leven. Kaartjes voor een concert van Madonna, verlovingsringen, een overnachting in het luxueuze hotel Adler in Berlijn en ook verkeersboetes werden uit de partijkas betaald.

Dat blijkt volgens 1Limburg uit het accountantsrapport over de uitgaven van Heemels. Hij was fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Limburg, en daarnaast woordvoerder van Geert Wilders. Tussen 2012 en begin dit jaar misbruikte hij 176.000 euro van de partij. Hij vertrok toen dat bekend werd.

Verslaving

Zelf zei Heemels dat hij daarmee zijn drank- en drugsverslaving financierde, maar er waren dus meer uitgaven. Wat hij deed met tienduizenden euro's contant geld die hij pinde van de PVV-rekening, is niet duidelijk.

Robert Housmans, waarnemend PVV-fractievoorzitter in Limburg noemt het rapport confronterend. "Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn." De PVV heeft aangifte gedaan en wil al het geld van hem terug, inclusief de kosten die de partij heeft moeten maken.

Advertentie via Ster.nl