NOS Sport

HGC na zes jaar weer in play-offs, Voordaan gedegradeerd

Samenvatting Voordaan-HGC

De hockeyers van HGC hebben voor het eerst in zes jaar weer de play-offs om het landskampioenschap bereikt. Op de laatste speeldag won de ploeg uit Wassenaar met 3-1 bij Voordaan en verzekerde zich daarmee van de derde plaats in de eindstand. Dat ging ten koste van Kampong, dat zich niettemin als vierde ploeg verzekerd weet van deelname aan de play-offs.

HGC had de zege zoals vaker dit seizoen voor een groot deel te danken aan het Argentijnse strafcornerkanon Gonzalo Peillat. De topscorer in de hoofdklasse pushte twee keer raak.

Kampong gelijk

Kampong kwam in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch niet verder dan 3-3 (drie treffers van Constantijn Jonker), maar dat puntenverlies kon geen kwaad voor de Utrechters. Bloemendaal had bij een zege op Amsterdam Kampong nog kunnen achterhalen, maar verloor in het Wagener stadion met 4-2.

In de play-offs om de landstitel neemt Amsterdam het op tegen Kampong. Nummer twee Oranje-Zwart neemt het op tegen HGC.

Degradatiezorgen in Utrecht

Door de nederlaag tegen HGC keert Voordaan uit het Utrechtse Groenekan na een seizoen weer terug naar de overgangsklasse. Streekgenoten SCHC uit Bilthoven en Schaerweijde uit Zeist zijn veroordeeld tot play-outs tegen twee ploegen uit de overgangsklasse.

Voor Schaerweijde is het al de vierde keer in vijf seizoenen dat via play-outs lijfsbehoud verzekerd moet worden. De vorige drie keer lukte dat.

De vier Utrechtse hoofdklassers in het seizoen 2015/2016

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl