ANP Pro Shots
NOS Schaatsen

Schaatser Morrison in ziekenhuis na beroerte

Denny Morrison is opgenomen in een ziekenhuis nadat hij zaterdag door een beroerte getroffen werd. De Canadees had er net een 25 dagen durende mountainbiketocht door de Amerikaanse staat Arizona op zitten, toen hij zich onwel voelde worden. In een tweet liet Morrison weten dat het ondanks de fysieke tegenslag goed met hem gaat.

Na zijn mountainbiketocht zou Morrison nog een paar dagen in Salt Lake City blijven voordat hij terug zou reizen naar Canada. Zaterdagavond merkte de Canadese langebaanschaatsster Josie Spence, tevens een gecertificeerd lifeguard, dat Morrison een beroerte kreeg. Zij reed hem naar het ziekenhuis.

Daar bleek uit scans dat Morrison een bloedprop in zijn hersenen had, en een een inwendige scheuring van de halsslagader. Volgens de laatste diagnose is een operatie niet nodig. "De dokter zei dat ik snel herstelde omdat ik erg gezond en jong ben", aldus de langebaanschaatser. Morrison moet nog wel in het ziekenhuis in Salt Lake City blijven.

Tweede bezoek aan het ziekenhuis

Bijna een jaar geleden lag Morrison ook in het ziekenhuis, toen hij bij een motorongeluk zijn been brak en diverse organen, waaronder zijn hart, beschadigd raakten. Het herstel daarvan kostte hem het afgelopen schaatsseizoen.

De Canadees won op de Spelen in Sotsji zilver op de 1.000 meter en brons op de 1.500 meter. Vorig jaar februari pakte hij op de WK afstanden zilver op de 1.500 meter en de ploegachtervolging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl