NOS Nieuws

Oranje tattoostickers Action veroorzaken brandwonden

Winkelketen Action haalt na klachten over brandwonden de oranje gezichtstattoos per direct uit de winkels. De oranje stickers zijn te koop voor Koningsdag.

Op Facebook hebben verschillende mensen geklaagd over de stickers. Ze zijn na het dragen moeilijk te verwijderen en als ze eenmaal verwijderd zijn blijven er schaaf- of brandwonden achter.

Fiona Sok uit Klazienaveen had haar kinderen voor de Koningsspelen een paar stickers opgeplakt. 's Avonds haalde ze de stickers weer van de gezichtjes van haar dochters af, waarop een van hen zei: "au mamma, het doet een beetje pijn".

Het waren een soort brandwonden geworden.

Fiona Sok

"Het zag er ook rood uit, maar ik dacht dat dat wel weg zou trekken", zegt Sok. "Maar toen ze de volgende ochtend uit bed kwamen waren het een soort brandwonden geworden."

Ze belde met de huisarts die haar de tip gaf de brandwonden met vaseline te behandelen en om als het erger of dikker zou worden langs te komen. "Maar dat was gelukkig niet nodig, het wordt al minder."

Ook ging ze langs bij de Action om haar beklag te doen. De winkelketen bood aan de aankoopprijs te vergoeden "maar daar ging het mij helemaal niet om. Ik wilde voorkomen dat andere kindertjes dit ook zouden krijgen." Daarom besloot ze het op Facebook te zetten. Het bericht werd bijna 4000 keer gedeeld.

Oranje gezichts tattoos van de Action laten brandwonden achter

Op de Facebookpagina van Action en bij de klantenservice kwamen ook klachten binnen over de stickers. Reden voor de winkelketen om een bericht te sturen naar alle vestigingen in Nederland dat de stickers onmiddellijk uit het assortiment gehaald moeten worden .

Maandag gaat Action onderzoeken hoe het kan dat de stickers wonden achterlaten bij het verwijderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl