Kim Polling wordt op haar rug gegooid door de Hongaarse Szabina Gercsak
NOS Sport

'Die partij om brons moet ik maar snel vergeten'

Na drie keer goud stond Kim Polling op de EK judo in Kazan ineens naast het podium. Polling, die in de klasse tot 70 kilogram duidelijk moeite had zich op te laden voor de strijd om het brons, eindigde teleurstellend als vijfde.

"Het is niet dat ik wilde verliezen ofzo. Maar na het verlies in de halve finales was de scherpte er gewoon af. Ik denk dat als ik tegenover iemand anders had gestaan, dat ik er dan nog iets serieuzer in was gegaan", aldus de 25-jarige Polling.

Polling: scherpte was weg na halve finale

Brons

"Misschien dat ik er zelf te makkelijk over dacht. Die partij om brons moeten we maar vergeten. Tegen een jong meisje, dat zich niet eens geplaatst heeft voor de Spelen. Misschien dat dat er iets mee te maken heeft."

In Rio de Janeiro gaat Polling voor de herkansing, zo bevestigt zij zelf lachend. "Dit zijn de EK in een olympisch jaar. Ik heb niet de Europese titel, maar ik ben wél blij dat ik tegen Gévrise Émane moest, omdat ik voor de Spelen tegen haar wilde judoën."

Brons voor Van Emden

Anicka van Emden kreeg tijdens de ceremonie wél een medaille omgehangen. Ze won in de klasse tot 63 kilogram brons. "Ik moet blij zijn met deze medaille, want het zit zo dicht op elkaar. Dit voelt net iets lekkerder dan brons op een grand slam of een grand prix", aldus Van Emden.

"Dit is de bevestiging dat ik er nog steeds bij hoor. Ik ben in vorm, maar de topvorm is er nog niet. Daarom besef ik wel dat het voor de Spelen nog beter moet."

Van Emden: bevestiging dat ik erbij hoor

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl