Louis Oosthuizen
NOS Sport

Ene na andere grote naam meldt zich af voor Rio

Opnieuw een aderlating voor het olympische golftoernooi in Rio de Janeiro. Na Vijay Singh en Adam Scott is Louis Oosthuizen de derde grote naam die verstek laat gaan.

Golf is voor het eerst sinds 1904 weer een olympische sport, maar dat lijkt weinig impact te hebben op de grote spelers, die hun seizoen opbouwen rond de vier majors en niet rond de Spelen.

Voormalig Brits Open-kampioen Oosthuizen gaf "familie- en agendazaken" als reden van zijn afwezigheid op. Singh, een voormalig nummer één van de wereld, vreest het Zika-virus in Rio en Scott, de nummer zeven van de wereld, vindt de Spelen niet passen in zijn schema rond de majors.

De internationale golffederatie vindt de afmeldingen spijtig. "We begrijpen dat het een drukke tijd is voor de golfers, maar de Olympische Spelen is het grootste sportfeest ter wereld en daar hoort onze sport bij te zijn."

Luiten

Joost Luiten heeft eerder aangegeven wel graag naar Rio te gaan, maar niet het parcours gaat verkennen zoals hij dat bij andere toernooien wel eens doet.

2015: Luiten kijkt echt uit naar de Spelen

Jordan Spieth zal er wel bij zijn in Rio. De nummer twee van de wereld liet vorig jaar al weten de Spelen als een major te beschouwen. Jason Day en Rory McIlroy, de nummer één en drie van de wereld, hebben hun deelname nog niet bevestigd.

De Spelen zijn van 5 tot en met 21 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl