De Duitse komiek Böhmerman beledigde Erdogan op televisie
NOS Nieuws

Turkse consulaat roept Turken in Nederland op beledigingen te melden

Het Turkse consulaat in Rotterdam heeft Turken in Nederland opgeroepen om beledigingen van Turken, Turkije en de Turkse president Erdogan te melden. Verschillende Turkse organisaties hebben een mail met die oproep van het consulaat gekregen.

Het gaat om haatzaaiende en vernederende opmerkingen die zijn gepubliceerd op Facebook en Twitter, maar ook via mails en via de post. Het consulaat verzamelt de mails tot en met vandaag.

Het consulaat was vandaag niet voor commentaar bereikbaar. De Turkse ambassade zegt in een reactie dat er sinds de Böhmermann-affaire in Duitsland in Nederland meer meldingen binnenkomen van haatberichten. Een woordvoerder spreekt van een haatcampagne. Om die reden worden Turken opgeroepen incidenten te melden. "We willen de situatie monitoren", aldus de ambassade.

Ook de ambassade zelf zegt de laatste tijd veel haatmails te krijgen. Daarin wordt volgens de ambassade Erdogan vergeleken met Hitler, en wordt er geschreven dat hij moet worden vermoord. Verder zijn er mailtjes waarin staat dat de Turken Nederland zo snel mogelijk moeten verlaten en dat Turken van alle volkeren het meest veracht worden in de hele westelijke wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl