Twente pas in slotfase langs Excelsior

Jerson Cabral heeft gescoord voor Twente Pro Shots

FC Twente heeft in eigen huis met moeite gewonnen van Excelsior. Dat leek lang een punt mee te nemen naar Rotterdam, maar door late treffers won Twente met 2-0.

Voor Excelsior was er op papier wat te halen bij Twente, omdat er voor die club niets meer op het spel stond en bovendien spelmaker Hakim Ziyech ontbrak vanwege een schorsing. De Rotterdamse nummer 15 kon zich met een zege wat lucht verschaffen in de strijd tegen degradatie en ging ook fel op jacht naar een treffer.

De eerste kans was voor Kevin Vermeulen die op weg naar doelman Nick Marsman de bal te ver voor zich uitspeelde. Even later schoot Brandley Kuwas namens de Rotterdammers naast.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Cabral: kunnen ook zonder Ziyech winnen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Mattheij: heb mijn twijfels over rode kaart

IJzersterke Muyters

Twente kwam gaandeweg de eerste helft op stoom, kreeg twee flinke kansen, maar doelman Tom Muyters hield zijn ploeg overeind. Eerst stopte hij de strafschop van Jason Cabral, die even eerder onderuit was gehaald door Jurgen Mattheij. Daarna keerde hij met een geweldige reflex de kopbal van Oskar Zawada.

Muyters redde na rust ook fraai op een inzet van dichtbij van Zakaria El Azzouzi, die later ook nog een uithaal op de lijn gekeerd zag worden. Twente liet daarna weinig zien, kreeg nog wel een kans bij een vrije trap die veroorzaakt werd door Mattheij, die zijn tweede gele kaart kreeg.

Cabral schoot bij die vrije trap rakelings naast, maar wist even later Muyters eindelijk te verschalken met een schot vanaf de achterlijn. Niet veel later deed El Azzouzi ook nog een duit in het zakje.

De geschorste Hakim Ziyech (m) op de tribune Pro Shots
Statistieken FC Twente-Excelsior

STER Reclame