Arek Milik heeft Ajax vanaf elf meter op voorsprong gebracht

Ajax weer koploper na winst in Heerenveen

Ajax is ook na de 32ste speelronde de lijstaanvoerder in de eredivisie. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij sc Heerenveen met 2-0 dankzij de 20ste en de 21ste treffer van Arek Milik.

De Pool had in het verleden nog weleens reden tot klagen over het gebrek aan goede voorzetten. Daar was tegen Heerenveen geen sprake van. Ajax speelde zeker niet fantastisch, maar zo om de zoveel tijd gooiden de bezoekers er een mooie combinatie uit. De aanval eindigde steevast bij Milik, die echter voor rust niet uitblonk in effectiviteit.

Heerenveen kon er weinig tegenoverstellen. Mitchell te Vrede kreeg de eerste kans van de wedstrijd (redding Jasper Cillessen) maar de Friezen zullen niet ontevreden zijn geweest met de 0-0 ruststand.

Druk

Omdat concurrent PSV dinsdag al had gewonnen en de openingstreffer maar uitbleef, nam de druk op Ajax met de minuut toe. De ploeg van coach De Boer leek zich echter weinig zorgen te maken en bleef rustig op zoek naar de opening.

Die kwam na een klein uur spelen. Mitchell Dijks schoot de bal tegen de hand van Kenny Otigba en scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag er een penalty in. En voor de tweede wedstrijd op rij bleek Milik uiterst koel vanaf elf meter.

Een paar minuten later was de wedstrijd gespeeld. Na weer een mooie combinatie legde Dijks de bal voor de voeten van Milik en dit keer kon hij de aanval wel succesvol afronden. Ajax had wat het wilde, Heerenveen kon niet veel anders en dus bloedde de confrontatie langzaam dood.