Sven Kramer in de bocht bij de NK allround 2014 in het Olympisch Stadion
NOS Schaatsen

WK allround 2018 in Olympisch Stadion

De WK allround van 2018 waren al aan Nederland toegewezen, maar wáár er geschaatst zal gaan worden, bleef nog even onduidelijk. De voorkeur van de Nederlandse schaatsbond ging uit naar het Olympisch Stadion in Amsterdam en daar is de ISU, de internationale schaatsunie, uiteindelijk in meegegaan.

Een schaatstoernooi in de openlucht brengt echter wel risico's met zich mee. Daarom is er één voorbehoud gemaakt: mocht het weer nadrukkelijk tegenwerken, dan verhuist de titelstrijd, die voor 10 en 11 maart op de kalender staat, naar het overdekte Thialf in Heerenveen.

In 2014 lag al eens een ijsbaan in het Olympisch Stadion. In de periode van 1 februari tot 2 maart 2014 kon er geschaatst worden en in het laatste weekend werden de NK allround en sprint verreden in het stadion waar in het verleden grote voetbalwedstrijden gespeeld zijn en in juli de EK atletiek zijn.

In 2018 is het 125 jaar geleden dat het eerste officiële WK allround werd georganiseerd. Dat was in Nederland en ook toen gebeurde dat in Amsterdam, zij het dat destijds het Museumplein het decor vormde. Dat toernooi was overigens alleen voor mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl