Vreugde bij spelers De Graafschap

Cruciale zege De Graafschap bij FC Utrecht

De Graafschap heeft in de strijd tegen degradatie uitstekende zaken gedaan door bij FC Utrecht met 2-0 te winnen. Spits Vincent Vermeij was de grote man bij de bezoekers met twee treffers.

In de zeer vermakelijke eerste helft kregen beide ploegen volop kansen de score te openen. Vermeij opende het bal met een schot op de lat, maar al gauw nam FC Utrecht het heft in handen. Ruud Boymans was een keer dicht bij de 1-0 met een mooie volley uit een moeilijke hoek en Sébastien Haller kopte recht op de keeper af.

Een Utrechtse treffer hing lang in de lucht, maar de goal viel aan de andere kant: Ted van de Pavert kopte bij de tweede paal slim terug, waarna Vermeij alleen maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te knikken.

Onrust

Aanvankelijk maakte Utrecht zich niet echt druk om de achterstand. Maar naarmate de tijd verstreek en de gemiste kansen zich ook in de tweede helft opstapelden, groeide de onrust over een goede afloop.

En dat leidde weer tot het veronachtzamen van de verdedigende taken. Bij de 2-0 kon Nathaniel Will ongestoord opkomen en de bal op het hoofd van de volledig vrijstaande Vermeij mikken. De aanvaller bekroonde zijn topavond door de bal haast flegmatiek in de kruising te koppen.

De thuisploeg viel nog wel aan en kreeg ook nog een reeks kansen, maar een goal ging er echt niet meer vallen. Het was gewoonweg niet de avond van FC Utrecht.

Vijf punten

Door de overwinning staat De Graafschap nog altijd zeventiende, maar is het gat met de nummer laatst, SC Cambuur, nu vijf punten. De Friezen spelen morgen thuis tegen Willem II.