Michiel Kramer maakt ruzie met spelers van FC Groningen ANP Pro Shots

Michiel Kramer moet zich donderdagavond in Zeist verantwoorden voor het bij de keel grijpen van Etiënne Reijnen. De spits van Feyenoord misdroeg zich afgelopen zaterdag in het duel met FC Groningen. Reijnen moet ook naar de tuchtcommissie, maar is slechts opgeroepen als getuige.

Kramer krijgt geen schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, wat wel gebruikelijk is, maar de zaak wordt direct door de tuchtcommissie behandeld. De KNVB meldde woensdag niet waarom dat is gedaan; dat moet donderdag tijdens de zitting duidelijk worden.

Feyenoord speelt aanstaande zondag de bekerfinale tegen FC Utrecht. Kramer zou die wedstrijd bij een schorsing moeten missen. Hij kan echter nog in beroep gaan tegen een eventuele uitspraak van de tuchtcommissie, waardoor hij toch inzetbaar zou zijn.

Tweede incident voor Kramer

Eerder dit seizoen moest Kramer zich ook al melden in Zeist, toen na een opstootje met De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert. De speler en de club gingen met succes in beroep tegen drie wedstrijden schorsing voor slaan in het gezicht van de verdediger. 

De spits van Feyenoord werd vrijgesproken omdat het college van beroep niet bewezen achtte dat Kramer had geslagen. Vastgesteld werd dat Kramer een duw in het gezicht had gegeven. 

Kramer: ik heb niets verkeerds gedaan

STER reclame