NOS Nieuws

Anne Frank Stichting wil voormalig huis familie Frank kopen

  • Janine Schrijver
    Het huis aan het Merwedeplein
  • Janine Schrijver
    De binnenkant van het huis

Woningcorporatie Ymere wil de voormalige woning van Anne Frank en haar familie verkopen aan de Anne Frank Stichting. De familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 op Merwedeplein 37 II in Amsterdam. Anne Frank schreef hier voor het eerst in haar dagboek dat ze er voor haar 13e verjaardag kreeg.

De Anne Frank Stichting is een uitstekende overnamepartner.

Eric van Kaam, directielid Ymere

Ymere kocht de woning in 2004 en restaureerde het pand in de oorspronkelijke jaren 30 stijl, in samenwerking met de Anne Frank Stichting. Volgens een directielid van Ymere past het beheer van het pand niet meer bij de taakopdracht van de woningcorporatie, het zorgen voor goede en betaalbare woningen voor mensen met een bescheiden inkomen.

De voormalige woning van de familie Frank levert extra onderhoudskosten op. "We laten dit graag over aan andere partijen en hebben in de Anne Frank Stichting een uitstekende overnamepartner gevonden," zegt Eric van Kaam. Beide partijen gaan nu het formele overdrachtstraject in.

Vervolgde schrijvers

De Anne Frank Stichting vindt het belangrijk dat het vroegere woonhuis van Anne Frank behouden blijft. De woning wordt sinds 2005 verhuurd aan het Nederlands Letterenfonds en dient als onderkomen voor buitenlandse schrijvers die niet vrij kunnen werken in hun eigen land. De Anne Frank Stichting vindt dit een passende bestemming voor het vroegere woonhuis van Anne Frank en dat moet behouden blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl