AFP
NOS Wielrennen

Sky haalt Henao opnieuw uit competitie

Sergio Henao is door Team Sky opnieuw uit competitie gehaald. Het onderzoek naar de ongewone bloedwaarden van de Colombiaan in 2014 is heropend. Henao stond destijds al drie maanden aan de kant, omdat Sky moeite had om de schommelende waarden te verklaren.

Henao komt uit Colombia en woont op grote hoogte. Daardoor zijn de bloedwaarden van de renner mogelijk anders. Sky stuurde uiteindelijk de onderzoeksresultaten naar de internationale wielerbond UCI en het wereldantidopingbureau WADA en liet Henao weer koersen.

De antidopingcommissie binnen het wielrennen (de CADF) wil nu echter nader onderzoek doen. Sky en Henao werken daaraan mee. De Colombiaan, die tot dusver dit jaar uitstekend presteert, is zolang uit koers. Henao werd dit jaar derde in de Tour Down Under, zesde in Parijs-Nice en tweede in de Ronde van Baskenland.

Henao, die ook op de startlijst stond voor de Waalse Pijl, reageert teleurgesteld. "Ik weet wie ik ben, hoe hard ik ervoor heb gewerkt en welke opofferingen ik heb gedaan om te komen tot dit niveau. Ik heb er vertrouwen in dat dit snel opgelost wordt en dat ik spoedig weer mag koersen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl