NOS Nieuws

Burgemeester: geen aso-opvang in Ter Apel

Er komt in Ter Apel geen opvanglocatie voor asielzoekers die zich misdragen. Dat zegt burgemeester Kompier van Vlagtwedde, de gemeente waar Ter Apel onder valt, na gesprekken met staatssecretaris Dijkhoff.

Vorige maand zei de staatssecretaris dat er een apart centrum komt voor asielzoekers die overlast veroorzaken. Zij moeten worden opgevangen onder een strenger en soberder regime, vindt hij. Het gaat om vluchtelingen die bijvoorbeeld strafbare feiten plegen of andere asielzoekers lastigvallen vanwege hun seksuele geaardheid.

Dijkhoff: lastige asielzoekers uit gewone azc's halen

In Ter Apel is geen plaats voor zo'n nieuw soort azc, zegt Kompier. Volgens de burgemeester doet Ter Apel al genoeg voor Nederland. "De hele keten van het asielbeleid speelt zich af in Ter Apel. Er zijn voldoende locaties in Nederland waar ruimte is voor deze groep. Zo is er een prachtige gevangenis in Alphen aan den Rijn waar voldoende plek is. En daar gaan ze wat mij betreft naar toe," zegt Kompier tegen RTV Noord.

Alphen aan den Rijn

Of de opvang in Alphen aan den Rijn kan komen is onzeker. Volgens een woordvoerder is de noodopvang die in de gevangenis van Alphen zat nu dicht. Alle asielzoekers zijn er weg, maar het de bedoeling dat er weer gevangenen terugkeren.

Burgemeester Kompier van Vlagtwedde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl