Albert Rusnák (tweede van rechts) wordt gefeliciteerd met zijn treffer

Groningen mag nog hopen op play-offs

FC Groningen heeft zich dinsdagavond met 1-0 ontdaan van Roda JC. Albert Rusnák zorgde na ruim een uur voor het enige doelpunt. In de slotfase miste de jonge Slowaak ook nog een strafschop.

Voor beide ploegen viel er nog wel wat te halen in de Euroborg. Groningen zou met een zege nog aan kunnen haken in de strijd voor de plekken die recht geven op de play-offs om Europees voetbal. Roda had andere belangen. Een Limburgse zege zou betekenen dat Roda zo goed als zeker was van lijfsbehoud.

Groningen leek de waarde van een zege het beste te beseffen. De thuisploeg was feller dan Roda en drong het meeste aan. Veel kansen leverde dat aanvankelijk niet op, maar na een minuut of twintig schrok doelman Benjamin van Leer toch, toen een voorzet van Oussama Idrissi maar net aan Danny Hoesen en Jesper Drost voorbij ging.

Handelend optreden

Van Leer moest even later wel handelend optreden op een schot van Rusnák. De keeper tikte de bal over. Roda had geluk dat bij de hoekschop die daaruit volgde, niet werd gefloten voor een strafschop. Jordy Buijs duwde Rasmus Lindgren opzichtig in zijn rug, maar scheidsrechter Martin van de Kerkhof wuifde het weg.

Roda creëerde zijn eerste grote kans pas na een klein uur spelen. Een peer naar voren belandde precies in de voeten van Tomi Juric. Hij schoot goed in, maar de redding van Sergio Padt was nog fraaier. Een paar minuten later kwam Groningen op 1-0 toen een schot van Rusnák met een van richting veranderd schot Van Leer kansloos liet.

Doelman Benjamin van Leer is kansloos op een inzet van Albert Rusnák

Strafschop

Door dat doelpunt kon Roda niet meer leunen op de eigen verdediging. Rydell Poepon kreeg een goede kans op 1-1, maar schoot hoog over. Aan de andere kant miste Rusnák dé kans op 2-0. Van Leer stopte zijn strafschop. Gelukkig voor Groningen bleef die misser zonder gevolgen.