Nanninga droeg het gedicht voor tijdens een aflevering van 'Studio Powned' YouTube / Powned

De video waarin columniste Annabel Nanninga de Turkse president Erdogan een geitenneuker noemt blijft offline. Dat bevestigt Facebook aan de NOS. De tekst is volgens het netwerk racistisch, waardoor de video in strijd is met de huisregels.

In de video, een fragment uit het tv-programma Studio Powned, steekt Nanninga de draak met Erdogan. Het filmpje was door nieuws- en opiniesite The Post Online op Facebook gezet en werd gisteren verwijderd.

Ook werd het account van hoofdredacteur Bert Brussen voor dertig dagen geblokkeerd. Dezelfde video bleef nog wel enige tijd op de Facebook-pagina van omroep Powned staan, maar is inmiddels ook daar niet meer te vinden.

Het platform geeft als verklaring dat het alleen in actie komt als gebruikers melding maken van bepaalde content. Daardoor kan het voorkomen dat een video op de ene pagina wel wordt verwijderd en op de andere pagina niet.

Het platform verwijderde gisteren ook een satirische afbeelding van Erdogan, waarin hij bijna naakt tussen de geiten stond. Deze was gedeeld door cartoonist Ruben L. Oppenheimer.

Het was de tweede keer in korte tijd dat dit bij Oppenheimer gebeurde. Later die middag kwam nummer drie erbij. Dit keer ging het om een andere afbeelding, uit 2014. Daarnaast werd zijn account voor 24 uur geblokkeerd.

De accountblokkade komt vermoedelijk doordat er in korte tijd meerdere afbeeldingen zijn verwijderd.

STER reclame