Zeilster Marit Bouwmeester
NOS Sport

Bouwmeester staat koppositie bij WK af

Zeilster Marit Bouwmeester heeft haar koppositie op het WK in de Laser Radial-klasse moeten afstaan aan de Britse Alison Young. De Friezin eindigde in de achtste race in het Mexicaanse Nuevo Vallarta slechts als zeventiende.

Bouwmeester herstelde zich door in de negende race tweede te worden achter Young, maar de Britse beroofde haar wel van de eerste plaats in de tussenstand. Het verschil is minimaal, want Bouwmeester heeft slechts één punt meer dan Young.

De zeventiende plek van Bouwmeester is gelijk aan haar schrapresultaat in de eerste race. Na race tien mogen alle zeilsters nog een slecht resultaat wegstrepen, wat gunstig zou kunnen uitpakken voor Bouwmeester.

Ook de Amerikaanse Paige Railey, de Litouwse Gintare Volungeviciute-Scheidt en de Deense Anne-Marie Rindom doen nog volop mee in de strijd om de podiumplaatsen. De Nederlandse talenten Maxime Jonker en Daphne van der Vaart staan respectievelijk veertiende en negentiende. Het WK duurt nog tot en met woensdag.

Coach Jaap Zielhuis was toch tevreden na afloop. "Marit had in de eerste race van de dag een slechte start bij het startschip. Ze wilde mee met de vloot naar rechts, maar dat lukte al niet meer. Toen heeft ze geprobeerd om links de vrije wind op te zoeken. Maar ze kwam slecht boven. Vervolgens heeft ze dat in de rest van de race nog een beetje kunnen inhalen."

"In de tweede wedstrijd van de dag heeft Marit zich goed herpakt. Met 14 knopen wind zeilde ze netjes naar de tweede plaats. Natuurlijk is die eerste race balen, maar we hebben alles nog in eigen hand. Vanaf race tien is er een tweede aftrek. We staan nu wel op scherp, het worden nog twee spannende dagen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl