ANP
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Cel voor spookrijder die dodelijk ongeluk veroorzaakte

Een spookrijder die eind 2013 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A27 bij knooppunt Eemnes, moet een half jaar de gevangenis in. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vandaag bepaald.

De man kreeg een jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, meldt RTV Utrecht. Daarnaast mag hij twee jaar niet meer autorijden. De officier van justitie had twee weken geleden in hoger beroep 1,5 jaar cel en een rijontzegging van 3 jaar geëist.

Vormfouten

De spookrijder had voorafgaand aan het ongeluk gedronken, maar kon in hoger beroep alleen worden veroordeeld voor zijn gevaarlijke rijgedrag. "Rijden onder invloed was bij het Hof niet meer aan de orde. Meneer is daarvan in eerste aanleg vrijgesproken omdat er vormfouten zijn gemaakt bij het opsturen van het bloed. Dat is zo laat gebeurd, dat het resultaat van het bloedonderzoek niet kon meetellen", aldus persraadsheer Mia Roessingh tegen RTV Utrecht.

Het Hof oordeelde verder dat er geen sprake was van roekeloos rijgedrag, maar wel van onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag.

Bij het ongeluk kwam een 26-jarige inwoner van Lelystad om het leven.

Advertentie via Ster.nl