Apple-event 9 september 2015
NOS Nieuws

'Apple werkt in Berlijn aan auto voor verhuur'

Al ruim een jaar gaan er geruchten dat Apple aan een eigen, elektrische auto werkt. Wat voor auto het precies is en wanneer deze op de markt komt blijft vooralsnog onduidelijk. De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zegt nu te weten welk doel de auto in Duitsland krijgt.

Volgens bronnen van de krant heeft Apple plannen om in 2019 of 2020 het wagentje op de Duitse markt te brengen. Klanten zouden het voertuig, dat naar verluidt klein is en in eerste instantie niet zelfrijdend, voor een korte periode kunnen huren.

Of dit speciaal voor Duitsland geldt of dat Apple dit ook in andere landen gaat doen, is onduidelijk. Het Californische bedrijf zou in Duitsland voor deze methode kiezen omdat het lastig zou zijn auto’s in het land te verkopen. Zo beschikt Apple niet over dealers die namens het bedrijf kunnen handelen.

Klein team in Berlijn

In Berlijn zouden ondertussen tussen de 15 en 20 mensen aan de ontwikkeling van auto werken. Dat is een klein team in vergelijking met het aantal medewerkers dat er in Californië bij betrokken is. Volgens The Wall Street Journal zijn daar sinds vorig jaar zo’n 1000 man met het project bezig.

De Berlijnse Apple-medewerkers, die door de FAZ worden omgeschreven als 'zeer goed', zouden afkomstig zijn uit de Duitse auto-industrie. Gezien de grootte van het team lijkt het waarschijnlijk dat ze vooral worden ingezet om te bekijken hoe Duitsland op de komst van een Apple-auto zou reageren.

De auto zou in buurland Oostenrijk worden gebouwd. Volgens de FAZ is fabrikant Magna hiervoor gevraagd. Die produceert Mini's en BMW's, maar zou door een lagere productie van de Mini ruimte over hebben om honderdduizenden auto's per jaar van de band te laten rollen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl