Het lichaam van de Palestijn wordt afgedekt
NOS Nieuws

Israëlische militair die gewonde Palestijn doodschoot aangeklaagd

De Israëlische militair die vorige maand een Palestijn die gewond op de grond lag doodschoot is in staat van beschuldiging gesteld. Hij wordt verdacht van doodslag en ongepast militair gedrag.

De militair vond dat de Palestijn het verdiende om te sterven. De openbaar aanklager stelt dat hij dat gezegd heeft tegen zijn collega's. Volgens het OM schoot hij de man dood uit wraak, niet uit zelfverdediging.

De militair zegt zelf dat hij de man doodschoot omdat hij vreesde dat die een bomgordel droeg. "Als hij explosieven bij zich had gehad, dan stond ik nu niet in de rechtbank, maar lag ik op een begraafplaats", zei hij.

Video

De Palestijn werd vorige maand doodgeschoten in een Joodse nederzetting in Hebron, op de Westelijke Jordaanoever. Aanvankelijk zei het leger dat twee Palestijnen een militair hadden aangevallen, waarna ze werden doodgeschoten.

Later dook een video op, waarop te zien was dat een van de aanvallers gewond op de grond lag. Hij werd zo'n tien minuten later doodgeschoten door de militair.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl