NOS Sport

Met pijl en boog als goede maatjes naar Rio

Welke drie handboogschutters gaan naar Rio?

Meedoen om de prijzen, dat willen de boogschutters over een paar maanden op de Olympische Spelen. Nederland heeft zich na twaalf jaar weer eens als team geplaatst, de drie teamleden mogen ook individueel deelnemen in Rio de Janeiro. Maar welke drie schutters gaan naar Brazilië?

De selectie voor het Nederlands team is in volle gang en het niveau is hoog. Met Rick van der Ven en Sjef van den Berg heeft Nederland twee handboogschutters in de top-10 van de wereld. "Dit zijn twee topmannen en als ze niet geblesseerd raken of ziek worden, dan halen zij de Spelen", aldus bondscoach Ron van der Hoff.

Kwartiertje mediteren

Dan is er nog één plek beschikbaar en wie past er nu het beste bij Van den Berg en Van der Ven? Volgens de bondscoach draait het allemaal om vertrouwen. "Als team moet je elkaar kunnen oppeppen en dan helpt het als je buiten het veld ook goede maatjes bent. Dat moet bij alle teamleden zo zijn."

Naast vertrouwen draait het ook om balans, ademhaling en routine. Niet alleen oefenen met de pijl en boog, maar ook mediteren. "Iedere avond mediteer ik een kwartiertje", vertelt Sjef van den Berg. "Het helpt me om te focussen en om een slechte pijl sneller uit mijn hoofd te zetten tijdens een wedstrijd."

Treetje hoger

Rick van der Ven hoopt in Rio de Janeiro zijn vierde plaats op de Spelen van Londen, vier jaar geleden, te vergeten. "Het zou mooi zijn als we in Rio een treetje hoger eindigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl