Wout Weghhorst (l) en Sheran Yeini praten na over de strafschop
NOS Voetbal

Vitesse en Heracles blijven in pover duel in evenwicht

In een bijzonder pover duel hebben Vitesse en Heracles Almelo elkaar op 1-1 gehouden. Daar schieten beide ploegen weinig mee op in de strijd om de plekken die recht geven op de play-offs voor Europees voetbal.

Vitesse besloot afgelopen week met ingang van volgend seizoen de stadioncapaciteit te verkleinen. De Gelredome is al tijden niet meer uitverkocht en dus worden op drie tribunes stoeltjes afgedekt. Op basis van de vorm waarin de Arnhemmers momenteel steken, is dat niet verwonderlijk.

Ook tegen Heracles was er weinig te zien van het Vitesse dat voor de winterstop vaak sprankelend voor de dag kwam. Doelman Bram Castro van de gasten uit Almelo hoefde geen enkele redding van betekenis te verrichten. Daarbij moet worden gezegd dat Heracles op een poging van Ramon Zomer na (hoog over) ook weinig liet zien.

Toch kwam Vitesse vlak na rust op voorsprong, al kreeg het daarbij hulp van Mark-Jan Fledderus. De captain van Heracles leek een voorzet gemakkelijk weg te kunnen trappen, maar peerde finaal langs de bal, waarna Milos Rashica de bal simpel binnen schoot: 1-0. Vlak daarvoor had Wout Weghorst aan de andere kant nog de paal geraakt.

Door het doelpunt kwam er wat meer leven in het duel. Vitesse had licht de bovenhand en werd via schoten van Valeri Qazaishvili en Rashica gevaarlijk, maar Castro had een antwoord. Aan de andere kant hadden de verdedigers van de thuisploeg de nodige moeite met Weghorst, zonder dat dat tot echt grote kansen leidde.

Tien minuten voor tijd kwam Heracles op gelijke hoogte. Sheran Yeini maakte in zijn eigen zestien hands, waarna Weghorst de toegekende strafschop verzilverde. Bijna ging Heracles daarna nog met de zege aan de haal, toen Guram Kashia de paal van zijn eigen doel raakte. Dat leed bleef Vitesse bespaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl