EPA
NOS Nieuws

Gevechten om Syrische stad Aleppo laaien op

Uit Syrië komen berichten over gevechten om de noordelijke stad Aleppo. Zowel van de kant van de regering als van de rebellen worden doden gemeld. Het oplaaiende geweld betekent een schending van het staakt-het-vuren in Syrië en bedreigt daarmee het vredesoverleg in Genève.

De Syrische luchtmacht zou bombardementen hebben uitgevoerd op wijken in Aleppo die in handen zijn van de rebellen. De rebellen zouden regeringswijken hebben bestookt. De opstandelingen zouden mortiergranaten hebben gebruikt en sluipschutters hebben ingezet.

De vredesonderhandelingen in Genève onder leiding van VN-gezant Staffan de Mistura konden beginnen nadat een wapenstilstand grotendeels had standgehouden.

IS

Het bestand gold niet voor de gebieden waar IS actief is. Activisten in Aleppo maakten vandaag melding van een offensief van IS in de buurt van de stad, waarbij ongeveer twintig dorpjes zouden zijn veroverd. De strijd concentreert zich bij de stad Khanaser, die in de afgelopen maanden al een paar keer heroverd is door regeringstroepen en vervolgens weer werd prijsgegeven.

Door de veroveringen rukt IS op naar de weg die de hoofdstad Damascus verbindt met Aleppo. De laatste tijd waren er juist veel berichten over verliezen van IS.

In de buurt van de Turkse grens voert IS gevechten met andere rebellengroeperingen. Duizenden mensen zijn in de richting van Turkije gevlucht en zitten klem bij de grens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl