Naoufal F. RTE News

In Dublin is de Amsterdamse crimineel Naoufal F. (35) gearresteerd. F. werd vorige week onverwacht aangetroffen in een woning die door de beruchte Kinahan-clan werd gebruikt, melden Ierse media. Hij gebruikte valse identiteitsbewijzen maar werd door Interpol aan de hand van zijn vingerafdrukken geïdentificeerd.

De Kinahan-familie geldt als een van de grootste Europese spelers in de wereldwijde drugshandel en is verwikkeld in een bloedige strijd met een rivaliserende bende rond de familie Hutch. 

Scarface

Ook de liquidatie van de Amsterdamse drugshandelaar Samir Bouyakhrichan, in het milieu bekend als Scarface, wordt met die vete in verband gebracht en F. zou daarbij een rol hebben gespeeld.

Verder is F. beschuldigd van betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in 2012 waarbij twee criminelen werden geliquideerd en twee motoragenten werden beschoten. Justitie had echter te weinig bewijs om hem voor de rechter te kunnen brengen.

Dure horloges

F. is voorgeleid aan een Ierse rechter en blijft nog zeker één week in de cel. Hem worden het bezit van valse legitimatie, het bezit van een beetje cannabis en het illegaal binnenkomen van Ierland ten laste gelegd. Er wordt nog onderzocht of hij ook beschuldigd kan worden van witwassen. In het appartement waar hij werd aangehouden, lagen 13.000 euro en drie horloges met een waarde van meer dan 80.000 euro.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam kan zijn arrestatie niet bevestigen. Het OM zegt niet te zijn geïnformeerd over zijn arrestatie omdat er geen onderzoek naar hem loopt.

STER reclame