ANP

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg gaan onderzoek doen naar mogelijke fraude bij thuiszorgverlener Alliade in Heerenveen. 

Afgelopen maandag meldde RTL Nieuws dat twee directeuren van het bedrijf miljoenen aan zorggeld naar zichzelf doorsluisden. Dat zouden ze doen door namens Alliade bedrijven in te huren, waar ze zelf eigenaar van zijn.

Alliade noemde de constructie een "gangbare dienstverlening, die steeds wordt gecontroleerd". Het bedrijf snapt dat de kwestie gevoelig ligt, en laat zelf ook een onderzoek uitvoeren.

Zorgvuldig en snel

Staatssecretaris Van Rijn wil dat de onderste steen boven komt. Hij wil onder meer weten of de constructie voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in de gedragscode voor de zorg. "Het lijkt me in ieders belang dat dit onderzoek zorgvuldig, maar ook met snelheid wordt uitgevoerd", schrijft Van Rijn aan de Kamer.

De staatssecretaris beslist na het onderzoek, dat voor de zomervakantie afgerond moet zijn, of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

STER reclame