Een gemeentewerker probeert een overstroomde straat in Riyad begaanbaar te maken
NOS Nieuws

Saudi-Arabië kampt met overstromingen

Na hevige regenval zijn delen van Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië, volledig onder water komen te staan. Een zeldzaamheid voor een land dat vooral bekend staat om droogte, zandstormen en ondraaglijke hoge temperaturen.

De overstromingen van de afgelopen twee dagen leidden in Riyad en andere delen van het land tot onbegaanbare wegen, lange files en winkels en scholen die noodgedwongen dichtbleven. Volgens de autoriteiten houdt de regen nog even aan. Inwoners wordt geadviseerd binnen te blijven.

Voor zover bekend zijn er nog geen slachtoffers gevallen door het extreme weer.

Weliswaar is april de natste maand voor Saudi-Arabië, maar nat is een relatief begrip vergeleken met de meeste andere plaatsen op aarde. In een heel jaar valt er normaal gesproken in Saudi-Arabië ongeveer 100 mm regen. In Nederland is dat acht keer zo veel.

Regenval teistert Saudi-Arabië, hoofdstad onder water

Overigens is het dit keer nog niet zo erg als eind november: toen viel binnen een dag tijd ongeveer 50 mm, ofwel de helft van de jaarlijkse neerslag in Saudi-Arabië. Ook in Nederland komt zo'n hoeveelheid gemiddeld slechts eens in de tien jaar voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl