NOS Nieuws

Asscher tegen Derksen: Inderdaad, Marokkanen weren is racistisch

Vicepremier Asscher vindt het racistisch om Marokkanen te weren van voetbalclubs. Op zijn Facebook-pagina reageert Asscher op uitspraken van de voetbalanalist Johan Derksen.

Die zei maandag in het programma Voetbal Inside dat "er heel wat clubs naar de klote zijn gegaan omdat ze in een wijk liggen met veel Marokkaanse gezinnen". Ook zei hij dat hij verwachtte weggezet te worden als racist. "Inderdaad. Het is racistisch om Marokkanen te weren van de voetbalclub", schrijft Asscher op Facebook.

Asscher vindt dat problemen met teams met Nederlands-Marokkaanse spelers best benoemd mogen worden en dat tegen individuen maatregelen moeten worden genomen.

"Het probleem zelf ongemoeid laten en clubs aansporen geen Marokkaanse jongens aan te nemen is het probleem afwentelen op Anass of Mouad, lieverdjes die ik ken uit de F'jes. Jongens die al zo vaak last hebben van vooroordelen over Marokkanen", aldus Asscher. "Samen sporten, dat helpt. En niet beoordeeld worden op je groep, maar op je gedrag - en je voetbalkwaliteiten!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl