De fans van FC Twente geloven in het voortbestaan van de club
NOS Voetbal

Licentiecommissie oordeelt 9 mei over Twente

FC Twente hoort één dag na het laatste competitieduel of de toekomst van de club voorlopig gewaarborgd is. De licentiecommissie van de KNVB spreekt zich op 9 mei uit, nadat de club vóór 1 mei moet aantonen aan de vereisten te voldoen.

Dat staat te lezen in de stukken van de gemeente Enschede waarin het college van B en W voorstelt de garantstelling van 32 miljoen aan de club te verlengen tot het einde van dit jaar.

Met die hulp - de gemeenteraad moet maandag wel instemmen - krijgt de geplaagde club wat lucht in de poging de komende twee meetmomenten uit de zogenoemde categorie 1 te komen. Daarin staan de clubs die onder curatele staan bij de KNVB.

Akkoord met schuldeisers

FC Twente moet uiterlijk 1 november de stap naar de veilige categorie 2 maken. Maar of het zover komt hangt af van de licentiecommissie, die onder meer wil weten of de club een akkoord heeft bereikt met de schuldeisers. Interim-directeur Onno Jacobs liet eerder al weten dat positief in te zien.

Begin deze maand legde de licentiecommissie FC Twente opnieuw drie punten in mindering op, omdat de club voor de vierde keer niet tijdig had voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel. Vorig seizoen verloren de Tukkers ook al zes punten wegens wanbeleid.

Constructief

De garantstelling van de gemeente is nodig om Twente voor een faillissement te behoeden. De club kan daardoor de gemeentelijke lening van 17 miljoen euro voor de bouw van het stadion direct aflossen en andere schulden herfinancieren.

"Dit onderstreept nog maar eens de constructieve wijze waarop de gemeente Enschede met ons meedenkt", zegt Jacobs op de website van de club. "Het verandert echter niets aan de opdracht van FC Twente."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl