Een beveiliger voor het gebouw van Mossack Fonseca in Panama Stad
NOS Nieuws

Inval in kantoor Mossack Fonseca in Panama-Stad

De politie van Panama heeft een inval gedaan in het kantoor van Mossack Fonseca, de firma die de spil vormt in het schandaal rond de Panama Papers. Ook een eenheid die zich bezighoudt met georganiseerde misdaad was betrokken bij de doorzoeking in Panama-Stad.

Na afloop verklaarden aanklagers dat het juridisch advieskantoor volledig heeft meegewerkt. Er is naar bewijsmateriaal voor fraude gezocht. Wat de actie heeft opgeleverd, is nog onduidelijk.

Wereldwijd onderzoeken

In de zogenoemde Panama Papers, duizenden documenten afkomstig van Mossack Fonseca, staan gegevens over offshorebedrijven. Wereldwijd zijn onderzoeken gestart naar belastingontduiking. De onthullingen leidden al tot de val van de premier van IJsland, die genoemd wordt in de stukken. Ook de Britse premier Cameron kwam erdoor in de problemen; hij moest zich verantwoorden omdat zijn vader erin wordt genoemd.

In Nederland hebben de Panama Papers ook al consequenties gehad. De Tweede Kamer wil een parlementaire mini-enquête over belastingconstructies die via Nederland lopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl