TOP treft PKC in korfbalfinale

Samenvatting TOP - AKC Blauw-Wit

De korfballers van TOP hebben zich geplaatst voor de finale van de korfbal league. In de beslissingswedstrijd waren de Sassenheimers met 31-25 te sterk voor de Amsterdammers van AKC Blauw-Wit. In de finale, die wordt gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam, wacht PKC uit Papendrecht.

TOP begon ietwat nerveus aan de wedstrijd en keek na tien minuten tegen een 5-3 achterstand aan. De korfballers uit Sassenheim herstelden zich en gingen naarmate de wedstrijd vorderde beter spelen. Bij rust was het verschil nog klein (14-12), maar TOP nam in de tweede helft de overhand. Het breidde de voorsprong uit en kwam niet meer in gevaar.

TOP wist afgelopen weekend een beslissende wedstrijd af te dwingen, nadat de eerste halve finale tegen AKC Blauw-Wit met 27-26 verloren was gegaan en de tweede gewonnen werd met 30-25. PKC was in de andere halve finale in beide wedstrijden te sterk voor Koog Zaandijk.

De finale wordt zaterdag voor het eerst in de Ziggo Dome gespeeld. Voorheen vond het slotstuk van de competitie altijd in Ahoy Rotterdam plaats.