NOS Schaatsen

Timmer: afscheid nemen is nooit leuk

Timmer stopt als schaatscoach na 'vijf heel mooie jaren'

Na een heel leven op het ijs, eerst als schaatsster en vervolgens als coach, verlaat Marianne Timmer de ijsbaan. "Aan het einde van het seizoen heb ik alles goed voor mezelf op een rijtje gezet", zegt Timmer. "Ik wil breder kijken dan alleen in een team. Vandaar dat ik heb besloten te stoppen als coach."

Timmer wil zich nu gaan toeleggen op het begeleiden en adviseren van sporters en sponsors en is daarover in gesprek "met een aantal partijen". Het afscheid van de ijsbaan is niet makkelijk, erkent de drievoudig olympisch kampioene.

"Natuurlijk doet het pijn in het hart. Want ik heb vijf heel mooie jaren gehad als coach en mooie resultaten behaald met een aantal rijders. Maar nu is het tijd voor iets anders. Vandaar dat ik afscheid ga nemen. En afscheid nemen is nooit leuk."

Nieuwe geldschieter

De afgelopen vijf jaar was Timmer samen met Gianni Romme actief als hoofdcoach van Team Continu, waar ze onder anderen de sprintsters Thijsje Oenema en Margot Boer onder haar hoede had. Bij Oenema werd afgelopen jaar kanker geconstateerd en Boer stopte als schaatsster. "Het was een pittig jaar", zegt Timmer.

Nadat Continu te kennen had gegeven in de toekomst slechts verder te willen als subsponsor, moest de ploeg op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Die is inmiddels gevonden in de vorm van Plantina. Het probleem is alleen dat de ploeg maar weinig schaatsers telt. "Onze meiden moeten natuurlijk verder. Dus we gaan kijken of we ze bij een bestaande organisatie kunnen onderbrengen. Daarover zijn nu gesprekken gaande", aldus Timmer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl