De Amerikaanse president Obama
NOS Nieuws

Obama: chaos in Libië mijn grootste fout

President Obama voelt zich deels verantwoordelijk voor de puinhoop die er in Libië is ontstaan na de val van president Kadhafi. Op de vraag van FoxNews naar de grootste fout tijdens zijn presidentschap noemde Obama het falen om in Libië een stabiele regering aan de macht te krijgen.

Hij staat nog steeds achter de interventie in 2011 in Libië om Kadhafi te verdrijven. Een maand geleden gaf Obama de Britten deels de schuld van het machtsvacuüm dat na de val van Kadhafi ontstond. Hij zei dat de Britse premier Cameron "afgeleid" werd na de interventie.

In Libië is de chaos compleet. Er zijn inmiddels drie regeringen en Islamitische Staat heeft er een stevige voet aan de grond gekregen.

Depressie

Obama werd door Fox News ook gevraagd naar zijn grootste succes en daarop antwoordde hij het uit het slop halen van de economie na de crisis. De beste dag van zijn presidentschap was volgens hem de dag dat de hervormingen van de gezondheidszorg werden doorgevoerd.

De slechtste dag was die waarop een man twintig kleine kinderen en zes leerkrachten doodschoot op basisschool Sandy Hook in Newtown in Connecticut in december 2012.

Vorig jaar zei Obama al in een interview met de BBC dat de grootste frustratie van zijn acht jaar in het Witte Huis de mislukte poging was om het wapenbezit in Amerika aan banden te leggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl