Jos van Rey en zijn advocaat Gitte Stevens komen aan bij de rechtbank in Rotterdam ANP

De advocaat van politicus Jos van Rey heeft uitgehaald naar minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Die reageerde vorige week met een tweet op de rechtszaak tegen Van Rey die nu aan de gang is. Dat had hij niet mogen doen, vindt advocaat Gitte Stevens. De zaak tegen Van Rey werd vanochtend hervat voor de rechtbank in Rotterdam.

Een politicus mag zich volgens Stevens niet uitlaten over een lopende rechtszaak. Plasterk heeft zich schuldig gemaakt aan "een flagrante schending van de trias politica", de scheiding der machten, zegt Stevens. Ze vindt daarom dat Plasterk als getuige moet worden opgeroepen. 

"Niet gelukkig"

De rechtbank heeft daar nog geen beslissing over genomen. Wel zei de rechter dat de timing van de tweet van Plasterk "niet gelukkig" was.

Van Rey wordt onder meer vervolgd voor het doorspelen van vertrouwelijke informatie over een sollicitatieprocedure voor een burgemeester in Roermond. De oud-VVD'er zei tijdens de zitting vorige week dat dit 'klankborden' gebruikelijk is onder politici. Minister Plasterk twitterde daarna dat dat niet waar is.

STER reclame