Feyenoord viert de zege bij FC Twente
NOS Voetbal

Vertrouwen het sleutelwoord bij Feyenoord

Feyenoord beleeft een seizoen van uitersten. Tot halverwege februari een reeks van zeven nederlagen op rij en nu, inclusief de bekerwinst op AZ, al zeven overwinningen op rij. "Op het moment dat de prijzen worden verdeeld, beleven we een goede fase", stelt trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Ik voel dat het vertrouwen binnen de ploeg terug is", gaat de coach verder. "De spelers zoeken elkaar weer, willen aan de bal komen, zijn vrij in het hoofd. Dat zie je terug op het veld. Dan zie je waartoe we in staat zijn. In deze fase drie punten pakken is super."

Van Bronckhorst: Twente had geen antwoord

Eljero Elia was de aangever bij de winnende goal van Michiel Kramer en raakte tegen zijn oude club ook nog de lat. Ook hij noemt vertrouwen als belangrijkste verschil tussen het Feyenoord van nu en het Feyenoord dat eerder dit jaar zo'n slechte reeks neerzette.

"Vertrouwen is heel belangrijk en dat was even verloren omdat we het zicht op de eerste en tweede plaats kwijt waren", aldus Elia. "We zijn daarna bij elkaar gekomen en dat zie je terug. We hebben de wil om te winnen, de overlevingsmentaliteit. We worden volwassen."

Elia: we worden volwassen

Tegen Twente speelde Feyenoord vooral in de eerste helft sterk. "Twente had geen antwoord op ons spel", zegt Van Bronckhorst. "Met Karim (El Ahmadi, red.) vonden we steeds een vrije man en van daaruit gingen we verder. Daarom konden we controleren. We hadden het duel alleen veel eerder moeten beslissen. We hebben veel kansen gehad."

Over twee weken speelt Feyenoord de bekerfinale tegen FC Utrecht, maar daarvoor wachten nog twee competitiewedstrijden, tegen FC Groningen thuis en tegen Heracles Almelo uit. "Mooi dat we de finale hebben bereikt, maar de focus ligt nu op de competitie", aldus de trainer. "Als we blijven winnen, komt die derde plek steeds dichterbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl