Michiel Kramer wordt bejubeld

Feyenoord zet zegereeks voort bij Twente

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Twente zijn zesde zege op rij geboekt in de eredivisie. De Rotterdammers wonnen in Enschede met 1-0.

Feyenoord nam vanaf het begin het heft in handen. Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena wonnen vrijwel alle duels op het middenveld, waardoor Twente zijn smaakmaker en architect Hakim Ziyech eigenlijk nooit kon bereiken. In aanvallend opzicht zorgde Eljero Elia voor veel dreiging.

Niet te missen voor Kramer

Een actie van Elia leidde ook de 0-1 in. Na een klein kwartier glipte hij tussen zijn directe tegenstander Hidde ter Avest en Joachim Andersen door. Daarna bood hij Michiel Kramer een niet te missen intikker. Dirk Kuijt dacht even later de 0-2 te maken, maar hij stond buitenspel.

Twente kwam er voetballend nauwelijks uit, maar de spaarzame momenten waarop de ploeg in de buurt van Kenneth Vermeer kwam, waren wel direct gevaarlijk. Chinedu Ede schoot van dichtbij op de knuisten van Vermeer. Een kopbal van Stefan Thesker vlak voor rust ging er door toedoen van de doelman ook niet in.

Michiel Kramer viert zijn openingstreffer tegen FC Twente

Elia de lat

Ook in de tweede helft was Feyenoord aanvankelijk de bovenliggende partij. De ploeg verzuimde echter het veldoverwicht om te zetten in kansen, waardoor de marge penibel bleef. Twente bleef in leven en kwam zowaar wat beter in de wedstrijd toen Feyenoord de teugels een beetje liet vieren.

Ziyech dacht zelfs de 1-1 te maken uit een vrije trap, maar met een stijlvolle zweefduik kon Vermeer zijn schot tot corner verwerken. De druk van Twente hield even aan, maar leidde alleen tot wat dreigende hoekschoppen en Ziyech meende na een duel met Miquel Nelom een penalty te verdienen. Elia had vlak voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen, maar raakte de lat. Die misser bleef zonder gevolgen.

Voor het eerst sinds 26 april 2015 scoorde FC Twente niet in een thuisduel in de competitie.